Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ανοιξιάτικο Ξεκαθάρισμα !


Η άνοιξη έφτασε, επιτέλους!! Εκτός από το χρώμα που θα βάλει η ίδια η φύση στη ζωή μας, καιρός είναι να φροντίσουμε και από μόνοι μας να ανανεώσουμε, να φρεσκάρουμε αλλά και να κάνουμε πιο ευχάριστο το χώρο μας!! Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε για να τα πετύχουμε όλα αυτά.

  • Κάντε ένα πάρα πολύ καλό καθάρισμα στο χώρο σας, να φύγει ό,τι υπάρχει εκεί μέσα!! Ο,τιδήποτε θυμίζει χειμώνα, σηκώστε το για του χρόνου, χαρίστε το, ή αν είναι κάτι τελείως ασήμαντο , πετάξτε το! Αφιερώστε αρκετό χρόνο στο καθάρισμα γιατί με τον τρόπο αυτό, θα αναζωογονήσετε τελείως το σπίτι σας, θα μπει καθαρός και φρέσκος αέρας και όλα θα φαίνονται σαν καινούρια στο φως του ήλιου που θα μπαίνει , πλέον, μέσα !! 
  • Κάντε μια λίστα με πράγματα που χρειάζεστε, ή με πράγματα που θα θέλατε να βάλετε για να ανανεωθεί ο χώρος σας. Αυτά θα μπορούσαν να είναι διάφορα διακοσμητικά, λουλούδια (φρέσκα...καλό θα είναι να αντικαταστήσετε ό,τι ψεύτικο έχετε, με αληθινά! έτσι θα αισθάνεστε και εσείς πιο όμορφα, αλλά και θα χαρίσετε φρεσκάδα στο χώρο!)
  • Εκτός από το εσωτερικό του σπιτιού, ασχοληθείτε και με το εξωτερικό! (είτε μπαλκόνι, είτε βεράντα, είτε κήπο ή ακόμη και το παράθυρό σας). Φροντίστε να το διακοσμήσετε με λουλούδια, γλάστρες, παρτέρια... Αν έχετε αρκετό χώρο, θα μπορούσατε να φτιάξετε και έναν μεγαλύτερο χώρο, όπου θα μπορούσατε να φυτέψετε διάφορα βότανα και αρωματικά φυτά, στα οποία θα βάλετε και καρτέλες με το όνομά τους για να ξέρετε και εσείς και οι υπόλοιποι , τι είδους φυτό είναι το καθένα. Ακόμη, καθαρίστε τον εξωτερικό σας χώρο και προσθέστε καρέκλες και τραπέζι ώστε να μπορείτε να περνάτε και λίγο χρόνο έξω.
  • Αγοράστε αρωματικά χώρου. Τι καλύτερο για να αναζωογονήσετε πλήρως τη μουντή ατμόσφαιρα του σπιτιού σας; Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα είδη αρωματοθεραπείας (σπρέυ, συσκευές με υγρό που μπαίνουν στο ρεύμα, αιθέρια έλαια, αρωματικά στικς, ποτπουρί κ.α) τα οποία ικανοποιούν το γούστο και τις ανάγκες του καθενός. Διαλέξτε, λοιπόν, το αγαπημένο σας άρωμα (κατά προτίμηση ανοιξιάτικο) και αφήστε το να ξεχυθεί σε όλο σας το χώρο!!
  • Κατασκευές: Όσο φτιάχνει ο καιρός, τόσο περισσότερη όρεξη έχουμε να ασχολούμαστε με πράγματα τα οποία φτιάχνουμε μόνοι μας! Ασχοληθείτε με κατασκευές!! Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες στο ίντερνετ, και σύντομα θα ανεβάσουμε και διάφορες στο blog μας, σχετικά με πράγματα που μπορεί ο καθένας να φτιάξει μόνος του, είτε με απλά είτε με περίπλοκα υλικά. Μια καλή ιδέα είναι ν' αρχίσετε σιγά σιγά και τις πασχαλινές κατασκευές , μιας και το Πάσχα είναι κοντά! Φτιάξτε μόνοι σας τα δώρα αλλά και τα διακοσμητικά του σπιτιού σας!
  • Ανανέωση της ντουλάπας: Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε!! Καιρός να πετάξετε έξω ό,τι "κρύβεται" μέσα στις ντουλάπες σας (πουλόβερ, κασκόλ, γάντια κτλ) να καθαρίσετε πολύ καλά τα πάντα , να προσθέσετε αρωματικά χαρτιά στα συρτάρια σας, είτε αρωματικά πουγκιά, σαπούνια κτλ, και να τακτοποιήσετε τα πιο "ανάλαφρα" ρούχα σας!! Κρατήστε, φυσικά, ακόμη και κάποια πιο "χοντρά" ρούχα, γιατί ο καιρός δεν έχει φτιάξει τελείως, αλλά τα πολύ μάλλινα, είναι καιρός να τα ξεφορτωθείτε και να τα σηκώσετε με τα σκοροκτόνα τους για του χρόνου!! Κάντε το ίδιο για όλα τα αξεσουάρ σας! (κοσμήματα, ζώνες, φουλάρια, κασκόλ, καπέλα, τσάντες, παπούτσια)
  • Σηκώστε τα χαλιά σας τελείως, ή βάλτε πιο λεπτά , και σε εντονότερα χρώματα! Δεν υπάρχει λόγος να έχετε τα βαριά, μουντά, χειμωνιάτικα χαλιά σας άλλο στο σπίτι σας!! 
  • Βάψτε τους τοίχους!! Εάν έχετε σκοπό να βάψετε το σπίτι σας, τότε τώρα είναι η ιδανική εποχή. Θα σας είναι πιο εύκολο να βάψετε μιας και δεν έχει ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζέστη, αλλά και το στέγνωμα θα είναι πολύ πιο εύκολο. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα του σπιτιού σας, μπορείτε, απλώς, να το φρεσκάρετε , κυρίως σε σημεία που υπάρχουν σημάδια (από έπιπλα κτλ)
Αυτά είναι τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκαθαρίσετε το σπίτι σας, αλλά και για να το εμπλουτίσετε με καινούριες, ανοιξιάτικες νότες!! Δείτε τι ταιριάζει στον καθένα σας και εφαρμόστε τα !! Πάντως, ένα καλό καθάρισμα και μια ανανέωση θα ήταν σίγουρη απαραίτητη σε κάθε σπίτι μετά το χειμώνα!!  Ας υποδεχτούμε την άνοιξη με χρώμα και όμορφα αρώματα!!
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου