Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

DIY : Σπιτικές μάσκες μαλλιών

Σπιτικές μάσκες μαλλιών


Έχετε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά; Θέλετε να γίνουν και πάλι λαμπερά , όμορφα και ενυδατωμένα ; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τις σπιτικές μάσκες οι οποίες είναι πολύ πιο οικονομικές αλλά και ευεργετικές σε σχέση με αυτές του εμπορίου, μιας και στις μάσκες που φτιάχνουμε μόνες μας, επιλέγουμε εμείς τα υλικά και ξέρουμε πως όλα είναι αγνά και δεν υπάρχει περίπτωση να βλάψουν τα μαλλιά μας. Καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία !!

Μάσκα με ελαιόλαδο :
Ως γνωστόν το ελαιόλαδο είναι πάρα πολύ σημαντικό τόσο για την υγεία , όσο και για την ομορφιά. Έτσι λοιπόν , μερικές σταγόνες ελαιόλαδου, ανά κάποια χρονικά διαστήματα , αρκούν για να προσφέρουν λάμψη, ενυδάτωση, αλλά και φανερή μείωση της ξηροδερμίας.

Υλικά: Ελαιόλαδο και μόνο αυτό. (Αν είστε από τις τολμηρές, μπορείτε να προσθέσετε και 1 αυγό, διότι, αν και πολλές το θεωρούμε αηδιαστικό, και νομίζουμε πως θα μυρίζουν τα μαλλιά μας, είναι εξίσου ευεργετικό και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο μπορούν να κάνουν θαύματα).
Εκτέλεση : Τοποθετήστε το ελαιόλαδο στα μαλλιά σας και καλύψτε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή μια πλαστική μεμβράνη για 15-30 λεπτά. Αναλόγως το πρόβλημα που έχετε. Όσο περισσότερη ενυδάτωση χρειάζεστε, τόσο περισσότερα λεπτά μπορείτε να το αφήσετε. Τέλος, ξεπλένεστε καλά και λούζεστε όπως συνήθως.

Μάσκα με μπανάνα και αμυγδαλέλαιο (ειδική για κατεστραμμένα μαλλιά)
Το αμυγδαλέλαιο είναι μια πάρα πολύ χρήσιμη βάση, την οποία μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε τόσο για μάσκες μαλλιών, προσώπου, σώματος, αλλά ακόμη και σκέτο για να ενυδατώσετε τις βλεφαρίδες σας, ή ακόμη και για το ντεμακιγιάζ των ματιών σας.

Υλικά : Μια μπανάνα και μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο.
Εκτέλεση : Λιώστε την μπανάνα και προσθέστε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Ανακατέψτε καλά ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και απλώστε το ομοιόμορφα στα μαλλιά σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με σόδα και έπειτα λουστείτε ως συνήθως.

Μάσκα κατά της πιτυρίδας (Ρώσικη μάσκα)
Υλικά: Γιαούρτι και βουτυρόγαλα.
Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στα μαλλιά κάνοντας ελαφρό μασάζ. Η μάσκα αυτή βοηθά στην πρόληψη της πιτυρίδας, στην ενδυνάμωση των ριζών αλλά δίνει και απίστευτη λάμψη στα μαλλιά σας, ενώ τα κάνει και πολύ μαλακά.

Για κυματιστά μαλλιά : 
Αυτή η μάσκα-λοσιόν, βοηθάει στο να φαίνονται τα μαλλιά φυσικά κυματιστά και όμορφα.

Υλικά : Μια άδεια συσκευασία σπρέυ (στην οποία θα βάλετε τα παρακάτω υλικά)
Μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι, 225 ml χλιαρό νερό και 10 σταγόνες οργανικό αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Εκτέλεση : Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι του σπρέυ και ψεκάζουμε σε στεγνά μαλλιά.

Για λιπαρά μαλλιά : 
Μάσκα γιαουρτιού η οποία εφαρμόζεται μια φορά την εβδομάδα.

Υλικά : 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, μια κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση : Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε από τις ρίζες ως τις άκρες. Αφήνουμε τη μάσκα για 40 λεπτά και έπειτα ξεπλένουμε και λουζόμαστε ως συνήθως.

Για την τριχόπτωση : 
Ευεργετικά συστατικά κατά της τριχόπτωσης είναι το ελαιόλαδο, το μέλι , το γιαούρτι, αλλά και το χαμομήλι.

Ενδεικτική λοσιόν μελιού :
Υλικά : 4 κουταλιές του γλυκού μέλι και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Εκτέλεση : Διαλύουμε το μέλι στο νερό. Αφού λουστούμε, κανονικά με σαμπουάν και ενυδατική, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε ελαφρώς τα μαλλιά με την πετσέτα. Προσθέτουμε τη λοσιόν από τη ρίζα ως τις άκρες και αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 15-20 λεπτά. Ύστερα , ξεπλένουμε με ζεστό νερό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου